Gezellige, kleine en rustige camping direkt aan de Loire


Kaart Frankrijk/AllierDe Receptie beheert door NederlandersCamping Gué de Loire ligt direkt aan de Loire aan de rand van het pittoreske dorpje Diou.


Diou gelegen in het franse departement Allier telt rond de 1500 inwoners. De Allier ligt in het noorden van de Auvergne en heeft een aangenaam klimaat. Diou ligt tussen de rivier de Loire, waar u heerlijke kano- en kayaktochten op kunt maken en het Canal Latéral à la Loire. Langs dit kanaal loopt de bekende fietsroute de "Voie Verte".

Ook ligt Diou op maar 3  autominuten rijden van de Oost-West-verbinding, de E62/N79, de weg die dwars door Frankrijk loopt en Midden Europa met de Atlantische kust verbindt.

Camping Gué de Loire ligt op 800 km afstand van Utrecht.
De camping is zeer geliefd bij mensen die van natuur, rust en ruimte houden. 
Op de camping zijn 29 ruime, schaduwrijke en afgescheiden plekken beschikbaar welke bijna allemaal een aansluiting hebben voor elektriciteit.

Wij zijn een rolstoelvriendelijke camping met uiteraard daarop aangepast sanitair.

Camping Gué de Loire heeft wel, als één van de weinige campings, een eigen aanlegplaats voor kano's/kayaks.

 

De camping heeft GEEN animatieprogramma.
Camping Gué de Loire

De omgeving leent zich uitstekend om te wandelen, te fietsen, kano- en kayaktochten te maken, te vissen en vooral om te genieten van de rust en de ruimte.

In de omgeving zijn een hoop bezienswaardigheden zoals Le Pal, Plan d’Eau in, en het oude centrum van, Bourbon Lancy, Moulin, Digoin etc. Ook zijn er de nodige wijnproeverijen in de Allier o.a. in Saint Pourçain. In het seizoen zijn er diverse brocantes en marktjes met locale producten die het bezoeken waard zijn.

Gué de Loire is een gemeentecamping "Municipal" en wordt beheert door Nederlanders. Er wordt Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans gesproken.

De camping is aangesloten bij de ANWB, ACSI, ADAC en Airbnb.


De camping is geopend van 15 mei t/m 31 augustus 2018

 

Laatste Nieuws


Compleet ingerichte tent

Compleet ingerichte tent

Wegens enorm succes bieden wij u in 2018 ook weer onze compleet ingerichte tent, voor maximaal 4 personen, voor de verhuur aan. De tent is alleen te boeken via Airbnb. Voor meer informatie over de tent klikt u hier.Roulotte/pipowagen Hibou

Roulotte

Dit jaar bieden wij u de Hibou,onze compleet ingerichte pipowagen, geschikt voor maximaal 2 personen, voor de verhuur aan. De roulotte is allen te boeken via Airbnb. Voor meer informatie over de roulotte klikt u hier.
Huisgemaakte Pizza

Home made Pizza

Wegens enorm succes hebben we besloten om ook komend seizoen door te gaan met onze Home made Pizza's .
Rust en ruimte in Frankrijk

Wij, Gert en Gerda, hopen u te mogen verwelkomen op Camping Gué de Loire
Aangesloten bij

Aangesloten bij de ANWB Aangesloten bij de ACSI Aangesloten bij de ADAC Aangesloten bij SNP